torstai 2. elokuuta 2012

Kuhmolainen maraton 21.7.2012

Tulokset ]
Kuhmolainen maraton 2012 juostiin jo kolmatta kertaa lauantaina 21. heinäkuuta. Tällä kertaa tapahtuma sijoittui ns. Kuhmon superviikonloppuun. Osallistujamäärässä tehtiin ennätys, sillä mukana oli yhteensä 127 juoksijaa. Kuhmolainen maraton juostiin Kainuun piirinmestaruusmaratonina.

Maratonpäivän aamuna sää oli aurinkoinen, mutta ei yhtä helteinen kuin edellisvuosien maratonpäivinä. Hyvänä sää pysyikin aina kolmannen kierroksen tuntumaan saakka, kunnes oli päivittäsen sateen aika. Tuulenpuuskat olivat ajoittain varsin voimakkaita ja kaatoivat kentällä palkintopokaalipöydänkin.

Reitti oli muuttunut edelliskerrasta ja maraton juostiin nyt neljänä lenkkinä, jossa juoksijat kävivät välillä näyttäytymässä urheilukeskuksessa. Puolimaraton juostiin kahtena lenkkinä ja 10 km juoksu yhtenä näitä lyhyempänä lenkkinä. Kaikki juoksut lähtivät matkaan yhtäaikaa, mutta hieman eri paikoista. Maali oli kaikille sama. Yleisölle juoksun seuraaminen ja juoksijoiden kannustaminen oli tänä vuonna aiempaa helpompaa.

Kuhmolainen maratonin reitti on aiempaa tasaisempi. Soratien osuus reitistä on noin 2/3, mutta se ei tuntunut juoksijoita haittaavan, sillä soratie on hieman kestopäällystettä miellyttävämpää juosta, vaikka onkin myös hivenen hitaampaa ja lisäksi pikkukivet saattavat eksyä kenkään. Reittiä pidettiin hyvänä ja heinäkuuta sopivana ajankohtana.

Juoksijoissa oli mukana niin vanhoja tuttuja edellisvuosilta kuin uusiakin, sekä joka puolelta Suomea että ulkomailta. Joukkoon mahtui monta ensimmäisen maratoninsa, puolikkaansa tai kymppinsä juoksijaa.

Maratonin nopeimman ajan (ja reittiennätyksen) 3.09:19 juoksi viime vuoden kakkonen, saksalainen Daniel Kannapinn, joka lomailee kesäisin Suomessa. Naisten nopein maratonilla oli Endurancea edustava Sari Mäkinen ajalla 3:16:45.

Maratonin nopein, Daniel Kannapinn, saapuu maaliin ajalla 3:09:19

Puolimaratonilla miehistä nopein oli Kuhmon Mika Kyllönen 1:24:18 ja naisista kisaan Kiinasta asti saapunut Mari Kauri ajallaan 1:37:21 ja seuranaan Suzhou Flying Finns & Wannabes

10 km nopeimpia olivat edellisvuoden voittaja Antti Rönkkö, Keravan Urheilijat, 37:09 ja edellisvuoden puolimaratonin nopein, Satu Kemppainen, Ristijärven Pyry 42:32.

Juoksijaveteraani Kalevi Saukkoselle tämä oli hänen 1530. maratoninsa, joten viime vuoden Kuhmon käynnin jälkeen hänelle on kertynyt jo 80 uutta maratonia. Edellä mainittujen lisäksi joukkoon mahtuu melkoinen kirjo sekä nuoria että kokeneita juoksijoita. Kaikki tulokset ovat nähtävissä osoitteessa http://kuhmomaraton.blogspot.fi/2012/07/tulokset-2012.html

Onnittelut kaikille juoksijoille ja toivomme harjoittelun jatkuvan edelleen.
Kiitos, hyvä yleisö, kun olitte kannustamassa juoksijoita.